Mijn naam is Henk Barends, ik ben 51 jaar en samen met mijn vrouw, dochter en twee honden woon ik in het mooie Woerden, waar ook mijn praktijk gevestigd is.

Als jonge jongen van achttien jaar startte ik mijn carrière in de gezondheidszorg. Na vijftien jaar in de zorg gewerkt te hebben, ben ik gestart met een commerciële functie in de artiesten-en evenementen branche. Na een aantal jaren ben ik na wat omzwervingen weer in een commerciële functie in zorgland terecht gekomen. Tijdens al mijn functies stonden mensen altijd centraal; mijn banen waren erop gericht om mensen blij, sterker en beter te maken.

Ervaringsdeskundige

Door mijn enorme drive heb ik in mijn leven twee keer te maken gehad met een burn-out. Na de laatste, in 2015, maakte ik voor mezelf de balans in mijn leven op. Hierdoor besefte ik dat mensen helpen en beter maken mijn ‘way of living’ is. Dit was voor mij het moment om een switch te maken. En dat kon ik het beste doen door mijn eigen ervaringen te gebruiken. Hier ligt tenslotte mijn kracht.

Na verschillende opleidingen, waaronder de opleiding Mental coaching en Stress & Burn-out coaching, startte ik in 2017 met mijn praktijk HBM Coaching & Massage. Daarnaast was ik tot 2018 aangesloten bij een commercieel trainingsbureau. Deze organisatie en ik bleken niet bij elkaar te passen en dus namen wij na een jaar afscheid van elkaar. Door de opleidingen die ik heb gevolgd, leerde ik tenslotte om naar mijn gevoel te luisteren.

Het vak van trainer vond ik echter geweldig. Want ook door het geven van trainingen maak ik mensen beter en sterker. Wat mooi om nu te ervaren dat coaching en training ook zeer goed samen kan gaan. Want naast het werk in mijn praktijk, geef ik ook communicatie en managementtrainingen op locatie. Vandaar de naamsverandering in HBM Coaching & Training.