Skip to main content

Heb jij een
burn-out?

Je ervaart al lange tijd stress en dat heeft je geleidelijk een burn-out gegeven. Veel mensen hebben te maken met een burn-out en zien het als een dieptepunt. Ik zal je laten inzien dat dit dé kans is om sterker te worden dan je voorheen was. 

Je ervaart al lange tijd stress en dat heeft je geleidelijk een burn-out gegeven. Veel mensen hebben te maken met een burn-out en zien het als een dieptepunt. Ik zal je laten inzien dat dit dé kans is om sterker te worden dan je voorheen was. 

Hoe gaat het?

Je voelt aan dat er iets is. Maar heb je even een slecht moment, ervaar je echt stress of loop je al tegen een burn-out aan. Het is belangrijk dat je weet waar je aan toe bent!


Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Wil je persoonlijk advies? Bel me op 06-54631969 of vul het contactformulier in.

Symptomen van een burn-out

Heb je een burn-out? Of ervaar je veel stress? Er zijn veel overeenkomsten tussen de symptomen van een burn-out en symptomen van stress. Er zijn echter ook een aantal merkbare verschillen waardoor we het verschil kunnen begrijpen.

Mentale en fysieke symptomen van een burn-out
  • Je bent lichamelijk vermoeid
  • Geestelijk voel je je vermoeid
  • Je slaapt slecht
  • Je bent down, teneergeslagen
  • Je voelt je gehaast. Je moet nog zoveel doen of regelen
  • Gaat het wel goedkomen? Je bent paniekerig en misschien zelfs bang
  • Je bent emotioneel. Je huilt snel, je bent snel verdrietig
  • Bij het minst geringe schiet je uit je slof of wordt je boos
  • Het lukt maar niet om je te kunnen concentreren. Je bent afgeleid en hebt geen focus
Wat is nu het grootste verschil tussen stress- en burn-out klachten? Kort door de bocht ben je met een burn-out gewoon op. Waar je bij stress nog wel gaat en de energie kunt vinden om door te zetten, heb je bij een burn-out niets meer om uit te tappen. Mentaal en fysiek ben je leeg. Je hebt nu echt hulp nodig!

Wat als ik een burn-out heb?

Rust is niet meer genoeg

Als je alleen stress ervaart, dan is rust meestal genoeg om weer tot jezelf te komen. Een burn-out gaat verder. Het betekent dat je fysiek en mentaal opgebrand bent, maar ook dat er iets niet goed gaat in je leefpatroon. Dit kan in je privésituatie en/of werkgerelateerd zijn. 

Alleen (veel) rust zou een hoop goedmaken op de korte termijn, maar zonder inzichtelijk te krijgen waarom je een burn-out hebt opgelopen en hoe dat zich heeft weten te manifesteren, is de kans aanzienlijk dat je binnen de korste keren weer tegen dezelfde problemen aanloopt.

Wat kan ik doen?

Praten helpt. Al is het alleen maar om de druk van de ketel te halen. Wat je wilt gaan begrijpen is waarom je een burn-out hebt. Misschien denk je dat het komt omdat je overwerkt bent of te vaak je eigen grenzen hebt genegeerd. Je hebt geen ongelijk, maar wat is nu die achterliggende reden waarom je zo ver bent gegaan?

Een coach kan een middel zijn om tot rust te komen en om je te helpen jezelf echt te gaan begrijpen. Vanuit rust komt inzicht, vanuit inzicht begrip en vanuit begrip ontstaan nieuwe methoden die je eigen moet maken. Als je dat lukt, dan ben je de volgende keer bewust van je eigen valkuilen. Een coach staat je bij in dit proces.

Wil je weten of je echt een burn-out hebt? Doe deze erkende burn-out test.

Wil je van je burn-out af?

Natuurlijk wil je dat. En stel dat het je lukt, wat staat er  dan in de toekomst te wachten? Je hebt een burn-out omdat je voor langere tijd je eigen grenzen hebt overschreden. Zou het niet waardevol zijn om niet alleen van je burn-out af te komen, maar om óók inzicht te krijgen waarom je zo ver bent gegaan? Zodat je in de toekomst de handvatten hebt om jezelf te beschermen?

Ik help je graag. Want mensen beter en sterker maken, dat is mijn passie. Ik heb zelf ervaren wat het is om een burn-out te hebben. Ik werk dus niet alleen vanuit de theorie.

Mijn vier-stappen aanpak
Stap 1

Herstel

Terug naar een staat van rust. We zoeken een manier waarop je kunt herstellen en vanuit waar je weer kunt groeien.
Stap 2

Bewustwording

We zoeken uit Waarom je het zover hebt laten komen. We gaan terug naar de kern. Welke oorzaken liggen ten grondslag aan jouw gedrag?
Stap 3

Aanpakken

Inzichten uit bewustwording geven ons concrete doelen om aan te werken. Aanpakken van deze doelen is de enige manier om je verder te helpen.
Stap 4

Borging

We stellen je in staat om je eigen valkuilen te (h)erkennen. Je weet waar je grenzen liggen, deze te respecteren en ernaar te gedragen. Zelfliefde!
Spreekt mijn aanpak je aan?

Wil je meer weten over wie ik ben, wat ik kan en of het klikt? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

Ben jij té ver over je grenzen gegaan?
Ik help je om brein en gevoel weer op één lijn te krijgen!

Veelgestelde vragen en uitspraken over burn-out

Hoe lang duurt het voordat ik hersteld ben van een burn-out?

Dat verschilt per persoon, maar trek er minimaal een jaar vooruit, voordat je echt helemaal burn-out vrij bent. 

Herstellen van een burn-out betekent niet alleen klachtenvrij zijn, maar ook weten wat je heeft gedreven naar een burn-out en waarom dit kon gebeuren. Je zal altijd terug naar de kern moeten om te bepalen wat de onderliggende redenen zijn van je burn-out.

Hoe weet ik of ik een burn-out heb?

De kans is groot dat je dat vanzelf merkt. Het lichaam geeft snel genoeg aan als het tegen een burn-out zit. Denk bijvoorbeeld aan spontane huiluitbarstingen, flauwvallen of simpele handelingen lukken moeilijk of helemaal niet meer. 

Voor het gevoel ben je steeds drukker, maar krijg je minder voor elkaar. Je trekt je terug uit het sociale leven en hebt veel meer behoefte aan extra slaap en rust. Fysiek en emotioneel ben je niet de persoon die je was en hoe langer het duurt, hoe erger het wordt.

Herkenbaar? Trek dan snel aan de bel. Neem vrijblijvend contact met me op of doe onlline één van de officiële burn-out testen.

Waarom is HBM Coaching de juiste partij voor mij?

Los van mijn ervaring, certificering en kennis van burn-outs, ben ik zelf onderhevig geweest aan twee burn-outs in het verleden. Ik weet dus hoe moeilijk het kan zijn, waar je tegenaan kunt lopen en welke emoties je meemaakt. En daarnaast weet ik ook hoe speciaal en levensveranderend de hulp van een goede coach is.

Ik zorg ervoor dat je na de coaching als een sterker en beter persoon naar voren komt. Je bent af van je burn-out, voorkomt dezelfde fouten en gaat een rustgevender leven tegemoet, waar je meer in kunt bereiken.

Recensie van Alice

Cliënt burn-out coaching

Na een lange, stressvolle periode, kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Met Henk ben ik in het coaching traject de pijnpunten gaan afpellen als een ui en de daarbij horende emoties en gevoelens gaan benoemen. Henk is samen met mij door de fases gelopen om duidelijk te maken wie ik ben, waar ik voor sta en niet onbelangrijk dat het oké is. Henk is ervaringsdeskundig en dat maakte voor mij een groot verschil. Henk is een warm en empathisch man, die door zijn kalme uitstraling mij een veilig gevoel heeft gegeven. Tijdens de sessies heeft Henk me geleerd wat mijn valkuilen zijn, welke patronen er in mijn handelen zijn te ontdekken en me in laten zien, wat dat met me doet. Daardoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en kan ik beter nee zeggen als het nodig is. Henk heeft me geleerd eerst voor mezelf te zorgen en daar is niets mis mee. Patronen en processen van handelen zijn niet per se fout of negatief, hoe je ermee omgaat maakt het verschil.

Wil je mij als coach?

Of liever gezegd. Wil je aan jezelf werken en er sterker en beter van worden?

Ik help je graag, maar laten we elkaar eerst leren kennen. Dan weet jij of ik de persoon ben die jou weer in je kracht kan zetten. Neem contact met mij op of bekijk mijn tarieven pagina voor meer informatie. Een belletje om at te tasten en te informeren is altijd gratis!