Skip to main content

Henk Barends

HBM Coaching

Het riet raakt me aan
ik vat moed
om omhoog te komen
ik buig weer terug naar jou
om je mee te nemen
overeind te zetten
want ik hou van jou
en ik wil dat je weet
dat je niet alleen bent

- Willem Jacobs

De coach Henk Barends

Dit is wat je kunt verwachten

Als je een coach zoekt die er doekjes om windt, dan zijn we geen match. Als je op zoek bent naar een coach met holle wijsheden, dan ben ik ook niet jouw coach. Wat ik vooral bied, naast mijn ervaring en coachingskills, is een zo'n effectieve weg naar jouw waarheid, ook al is deze soms pijnlijk om onder ogen te zien. Dat betekent niet dat we forceren, maar dat we op jouw tempo een weg banen naar de oorzaak van jouw vraagstuk en een manier vinden om beter en sterker dan voorheen weg te gaan.

De trainer Henk Barends

Hoe werken we naar een betere versie van jezelf

Training betekent beter worden dan je bent.  Mijn ervaringen in het bedrijfsleven hebben jou veel te bieden. Ik put uit eigen ervaringen en inzichten en leg deze naast jouw vraagstukken. We kijken vooral ook naar je eigen drempels. Waar houd je jezelf tegen? En waarom? Wat ligt er aan de basis van je eigen twijfel of angst? Als we weten vanuit welke situatie we onszelf tegenhouden, dan werken we vanuit dat inzicht naar mogelijkheden om jezelf te overstijgen. 

We hebben allemaal bagage

Ook ik heb mijn rugzakje

Waarom ben ik een goede coach? Misschien omdat ik mijn eigen rugzak meeneem. Zonder in detail te treden, mijn levenservaring heeft ervoor gezorgd dat ik op veel persoonlijke vraagstukken diepere inzichten heb opgedaan. Ook ik heb gewerkt met een coach en daarom ben ik zo overtuigd van het nut van een coach. Ik ken het proces dat je doormaakt. Ik heb gezien wat het met je doet als je die doorbraak maakt en weer met vertrouwen en plezier de toekomst tegemoet gaat.

We zijn veel meer dan onze bagage. Maar het geeft ons wel de kans om te leren van onszelf en te groeien als persoon.

De persoon Henk Barends

Oprecht, veelzijdig en gedreven

Ik ben Henk Barends. Samen met mijn vrouw, dochter en twee honden ben ik woon- en werkachtig in Woerden. Mijn passie is het beter en sterker maken van mensen. 

Mijn achtergrond is gevarieerd. Mijn persoonlijke leven heeft diepte- en hoogtepunten gekend en mijn carriëre kent vele verschillende richtingen, mede dankzij mijn drive om te willen slagen. Die veelzijdigheid geeft me vele inzichten en ervaringen die me in het leven sterken. Het heeft me in het verleden ook zorgen opgeleverd, maar achteraf heb ik die als kans aangegrepen om mezelf in de kern te versterken. En daarom ben ik altijd eerlijk. Want eerlijkheid is het beginsel voor groei.